De l’11 al 26 de juny, podreu trobar menús d’arrossejat als restaurants associats, el plat més típic de la gastronomia calafellenca.


L’Arrossejat de Calafell


Temps d’elaboració: 1 hora

Ingredients per a 4 persones:

1 kg de patates
250 g d’arròs o fideus (del núm. 2)
1 kg de rap
Peix de roca
1 o 2 pebrots secs
1 cabeça d’alls
2 cebes
2 tomàquets
Aigua
1 llesca gran de pa
Oli i sal

Feu un litre de brou amb el peix de roca. Un cop bullit s’ha de colar i guardar. En una cassola fregiu el pebrot i la meitat de la cabeça d’alls fins a daurar-ho. Amb el mateix oli, fregiu el pa i piqueu-ho al morter. Amb l’oli ben calent, tireu la picada a la cassola, dissolta prèviament amb una mica de brou. Tot seguit afegiu-hi les patates i el peix, aquest una mica més tard, tenint en compte que les patates triguen més a coure’s. Quan faltin 10 minuts per a la cocció total, afegiu-hi el rap fins que quedi totalment cuit. Una vegada cuit, s’escorre el brou i es reserva a banda en un recipient. Aparteu una mica de brou que servirà per a deixar l’allioli prèviament muntat amb la resta de la cabeça d’alls, que s’ha d’escampar per damunt de les patates i el peix. Ja es pot servir.

Per altra banda s’escalfa l’oli i s’hi tiren els fideus (o l’arròs), que s’han de daurar a foc lent, tot remenant-ho fins que quedin torrats (hi ha qui sofregeix ceba amb l’oli). Quan es considera prou daurat, s’hi afegeix el brou de peix que s’havia reservat, i es deixa a mig foc, fins que els fideus (o l’arròs) estiguin cuits i completament secs.


Restaurants associats


El Vell Papiol

C/Vilamar, 30
La Platja de Calafell
Tel. 977 69 13 49
https://vellpapiol.com/

Tapetes gastronòmiques

Pa de coca amb anxova, tomàquet sec, oliva negra i orenga

Gambeta de Vilanova saltejada amb all amb vinagre Chardonnay Forvm

Pop a l’all i pebre de Calafell amb mongeta del ganxet


L’arrossejat

Arrossejat amb dos tipus de peix de la llotja de

Vilanova amb patates i allioli
deixatat.

Una cassola d’arròs i una de fideus cuites amb el mateix suc.


Prepostres

Sorbet amb fruites al natural


Postres

Baix Penedès dolç amb copa de cava


Inclou

Vi, aigua, pa i cafè o te amb trufa de xocolata del territori


46 €

per persona, IVA inclòs

Restaurant Mediterrani

Pl. Mediterrani, 1
43882 Segur de Calafell
Tel. 977/162327
www.restaurantmediterrani.es

 

MENÚ MÍNIM PER A DOS COMENSALS

 

Aperitiu de la casa amb vermut negre

Suquet de lluç i rap amb cloïsses, patates i allioli

Fideus o arròs rossejat a escoliir

Sorbet de llimona al cava

Cafè

Cava brut Nature Ceps 1922
(1 ampolla per a dues persones)

Preu: 55 € per persona  (IVA inclòs)

Restaurant Debut Food & Drink

Pg. Marítim de Sant Joan de Déu, 181
43882 Segur de Calafell
Tel. 977/943879

 

Saltejat de closca amb all i bitxo

Vieira gratinada

Arrossejat de peix de roca amb patates

Arròs rossejat

Xarrup de llimona amb cava

Vi blanc Muscat de llàgrima

Alsina&Sardà DO Penedès

Aigua mineral

Cafè

Preu: 49 € per persona (IVA inclòs)